A lapokat legközelebb kicsit vastagabbra nyújtom majd, nagyon finom lett így is, az izével nincs is semmi gond csak talán egy kicsit alacsonynak tűnt a végén a süti. De finomra sikerült és mind elfogyott. :)
A receptet pedig itt van:
a lapokhoz:
- 40 dkg. liszt
 - 5 dkg. margarin
 - 1 kés hegynyi ammónia
 - 15 dkg. cukor
 - 2 tojás
 - 2 kanál méz
 
a krémhez:
- 300 ml. tej
 - 20 dkg. margarin
 - 20 dkg. cukor
 - 1 citrom
 - 3 kanál gríz
 - 1 üveg sárgabarack lekvár
 
A cukrot a mézzel összekeverjük és gőz fölött addig főzzük amíg a cukor elolvad. Hadijuk kihűlni majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a kés hegynyi ammóniát és jól összedolgozzuk. El osszuk 3 darabba amiből nyújtunk 3 lapot és kb 15 percig sütjük mindegyiket. Azért írom kb mert nekem 10-12 perc alatt megsültek. Talán mert a recept nem ír hőfokot.
A krémhez feltesszük a tejet főni és mikor felforrt beleszórjuk a grízt. Miután besűrűsödött hadijuk kihűlni. A margarint kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a citrom héját és levét. Persze nem lennék én ha valamit nem változtatnék itt is a recepten :). Én a citrom héját és a levét a már kihűlt grízhez adtam, mert arra gondoltam hogy a citromlé elvágja majd a margarinos krémemet.
Miután kihűlt a gríz elkeverjük a kihabositott margarinnal. Jön az eső lap, rákenünk egy kis sárgabarack lekvárt, egy réteg krémet, ráhelyezzük a mások lapot, egy kis lekvár, rá a megmaradt krém és aztán az utolsó lapot is rátesszük. Meg is van. Jó étvágyat!
Kérek egy kis szelettel :-)
VálaszTörlésPusza :-)
Hát mondom, hogy már nincs! :)
VálaszTörlés