Oldalak


2011. június 23., csütörtök

Kéz és láblenyomat - Amprente

Már nagyon rég ki akartam ezt próbálni, kéz és láblenyomatot készíteni a lányoknak. Hát most megcsináltam. Persze a buliban a kis Márk is benne volt, az unakatesó.







De mult am tot vrut să la fac asta la fete, acum s-a ivit ocazia şi ne-am jucat puţin. Pe lângă amprenta fetelor am făcut şi un tablou pentru nepotul meu, Mark.

2011. június 19., vasárnap

Egy csokor virág - Un buchet de flori

Olyan mintha festmény volna, pedig "csak" decoupage.




Parcă ar fi o pictură, dar e "doar" decoupage.

2011. június 17., péntek

Poharak - Pahare

Szalvéta, akril és kitt díszíti a két poharat.




Pahare decorate cu şerveţel, vopsea acrilică şi chit.

2011. június 15., szerda

Ovis bál - Balul de la grădiniţă

Ovis bálban voltunk a tegnap. Az én nagylányom, Csipkerózsika volt és ő volt a legszebb (mondja egy cseppet sem elfogult anya :))) )!!! Olyan szépen, ügyesen és hangosan mondta a versikéjét, hogy majd megettük. Mondtuk neki már itthonról, beszéljen hangosan, mert anya a hátsó sorban nem halja (bár nem ott ültem :)) ) és mama is mikor majd megnézi a videót, hallani akarja, mit mond. Így hát az én tündérkém volt a leghangosabb, legszebb, leg-leg-leg! Olyan büszke voltam rá!

Ieri la grădiniţă, a fost serbarea de sfârşit de an. Fetiţa mea a fost Cenuşăreasa şi bineînţeles că ea a fost şi cea mai frumoasă (spune asta o mamă nepărtinitoare :)) ). Şi-a spus poezia atât de frumos şi cu voce tare, că îmi venea să o mănânc! Încă de acasă i-am spus, că trebuie să vorbească tare, pentru ca să o pot auzi şi din capătul sălii (normal că nu acolo am stat), iar bunica să înţeleagă ce vorbeşte când o să-i arătăm înregistrarea. Aşa că prinţesa mea, a recitat cel mai frumos, a fost cea mai frumoasă, cea mai-cea-mai-cea mai dintre toate! Am fost atât de mândră de ea!!!






2011. június 14., kedd

Mától románul is – De azi şi în limba română

Dragă Roxana, îţi mulţumesc că datorită ţie, voi reîncepe să-mi scriu blogul, şi în limba română. Aşa am început, scriindu-l în ambele limbi, dar cum pe parcurs nu am primit comentarii în limba română, (sau dacă am primit câteva, persoanele respective se pare căci cunosc şi limba maghiară, deoarece au înţeles despre ce am scris), am considerat că nu mai are rost să scriu în două limbi. Dar acum, se pare, că tot mai mulţi cititori români îmi vizitează blogul şi din respect pentru ei şi în special pentru tine Roxana, voi scrie şi în limba română.




Mivel egyre több román anyanyelvű olvasóm néz be hozzám és különösen Roxána az, aki kérte is, hogy szeretné érteni miről írok, mert tetszenek neki a dolgaim, úgy döntöttem újra két nyelven fogom írni a blogomat.

2011. június 13., hétfő

Őrület!!!!!

Mi a csuda van, hogy nem tudok kommentet hagyni némelyik blogon???????? A blogger nem ismer fel, beirja hogy ismeretlen vagyok, és mikor be akarok jelentkezni, akkor is ismeretlennek titulál és kéri újra, hogy jelöljek ki profilt. Bejegyzéseket pedig csak az irányítópultról tudok alkalmazni, mert a blogomon állandóan, mint látogató vagyok, hiába jelentkezem be. Érti valaki, amit mondok????? Tudja, valaki mi történik????? Én csináltam valamit rosszul???????

2011. június 12., vasárnap

2011. június 11., szombat

Kőből van

Amikor az ember lányának nincs más dolga, fogja az udvaron heverő köveket és szalvétát ragaszt rá. Aztán még kicsit díszít rajta, mintha valami nagy csecsebecse volna. Hát valamivel el kel ütni az időt! :))










Ez csak az első darabja, egy sokat igérő kollekciónak. :))

2011. június 6., hétfő

Klassz hétvége

A hétvége szuper volt. A lányok is mintha kicsit lenyugodtak volna, nem őrjítettek meg minden pillanatban. A tegnapi nap pedig csodás. A gyerekek imádták a pancsolást, na meg mi is. Itt volt öcsém is a kisfiával, és ahogy elnéztem a három gyereket, arra gondoltam, de szépek így hárman, nekem kell még egy gyerek (csak a férjem meg ne tudja :))))) ). Csak poénnak szántam, mert már sokszor említettem ezt neki, persze én is tisztában vagyok vele, hogy nem lehet, most nem szabad vállalni még egy gyereket, így is nehéz, felelőtlenség volna ( persze ha bepottyanna, biztosan megtartanám).



2011. június 5., vasárnap

Tányér, decoupge technikával dísztve

Szalvéták, csipke, zsinor ragasztó, kontur, festék és kész a dísztányér!



2011. június 4., szombat

Festés üvegre

Üvegre festettem akrilfestékkel! Varrogatónál láttam egy videót a festésről, ennél a bejegyzésnél. Nekem nagyon megtetszett ez a festési technika, még ki fogom próbálni. Köszi szépen, Moncsi!




2011. június 1., szerda

3 technika, egy képben

Ezt a szépséges szalvétát Grétitől kaptam. Alig vártam, hogy valamit kezdjek vele. Hát ez lett belőle. A fehér zsinort is én horgoltam, és a széleit is én pirograváltam. A hátára pedig a nevemet is felírtam. Mint a nagyok, aláírtam a munkámat. :))