Oldalak


2010. október 9., szombat

Pályamunka 2

Ezt a kis tányért amit most készítettem, már nagyon rég meg akartam magamnak csinálni. Valahogy mindig elmaradt. De most itt volt rá a tökéletes alkalom.
Ha valaki egyedi díszítésű tányérra vágyik, amit saját maga is elkészíthet, hát most itt van rá a lehetőség. Szükségünk van egy üveg tányérra, lehet kerek vagy szögletes, nagyobb vagy kisebb, mindegy csak üveg legyen, egy szép szalvétára, ragasztó, ecset és fehér akrill festék. Mielőtt nekilátunk a szalvétát rétegeire szedjük, nekünk csak a legfelső színes rétegre van szükségünk. ( a többit használhatjuk megfázás estén :)). Felfordítsuk a tányért, rátesszük a szalvétát, nem baj ha lelógnak a végek, ecsettel óvatosan de határozott mozdulatokkal felvisszük a ragasztót, hadijuk megszáradni és ekkor levágjuk a felesleges szalvéta darabokat. Ha meleg forrás mellé tesszük akár fél óra alatt is megszárad, a lényeg hogy ne tapadjon a kezünkhöz. Ezután befessük a fehér akrill festékkel, majd hadijuk ezt is megszáradni. Száradás után az akrill vízálló lesz, tehát nyugodtan el tudjuk mosogatni a tányérunkat.


Az elkészítés technikája nagyon hasonló a Batorba álltak készített szalvétás képekre.

Ötlet: ha nagyobb tányért használunk, dekorálás után tehetünk bele szalon cukrot vagy süteményt is tálalhatunk rajta. Ajándékba is adhatjuk de szerintem annyira elégedett lesz mindenki az eredménnyel, ha kipróbálják, hogy biztosan megtartják maguknak. :)
Kellemes karácsonyi készülődést! :)
Mivel ez az első így elkészített kis tányérom, szeretném magamnak megtartani, ezt most nem ajánlom fel.

9 megjegyzés:

Tiffany-Andi írta...

Hűűűűűű, de szép!

Unknown írta...

Köszönöm:)

Cimbilimbi írta...

Gyönyörű, hangulatos! Egészen ünnepi kedvem lett :-)

Unknown írta...

Nekem is, mostanában mindenről a karácsony jutt eszembe. :)

Hegyi Tamás írta...

Jó lett! Nekem tetszik!

Reka írta...

Ngayon jol nez ki, egy keredsem van, a feher akrill szaradas utan atlatszo lesz rajta? Vgay valamit felreertettem, Ki szeretnem probalni majd en is.

Koszi,

Reka

Varoma kovetkezo otletyet :-)))).

Unknown írta...

Tamás
Az ötlet tudom nem a tied, de nálad láttam meg legutóbb ilyen tányérokat. Már rég piszkálta a fantáziámat, hogy ki kellene próbálni. :)

Reka
Az akrill száradás után fehér marad és vizálló. Legfelűl az üveg van, alá kerűl a szalvéta aztán ragasztó, majd az akrill. Tehát a szalvétát nem a "tányérba" ragasztod hanem az aljára, mint amikor a tepsit felforditod és az alján sütöd a tésztát. Nem tudom érthető vagyok e? Vagy nem ezt akartad megtudni? Kérdezz bátran, próbálok segiteni ahogy tudok.:)

Reka írta...

Koszonom szepen a valaszt, tokeletes volt. Most mar ertem. Nem tudtam, hogy a szalveta a tanyer aljara kerul :-)))). Most tanulom !!!! Koszi !!!! Nagyon megtetszett, szeretnek kiprobalni valami hasonlot.

Unknown írta...

Szivesen Réka. Megmutatod majd, hogy mit csináltál? Kíváncsi vagyok. .:)