Gabriella blogján láttam meg egy nagyon egyszerű receptet. Gyors és ízletes zsemle recept. Gondoltam kipróbálom, tényleg nagyon egyszerü, másfél óra alatt megvoltam két adag sütésével és még Antónia is kijátszotta magát, a tésztagyurmával. :)) Azután, nagytakaritás... :)) Recept itt.
Egyetlen pici de érezhető hibát vétettem, elfelejtettem sót tenni a tésztájába. De mentségemre legyen mondva nehéz úgy dolgozzni, hogy egy pici gyerek amelyik most tanul járni, a nadrágomba csimpaszkodik, hogy el ne essen, a nagyobbik ott nyafog a fülembe, hogy ő is, ő is gyúrni akar és már nyúlna is bele a még össze nem dagasztot tésztába, én meg arra koncentrálok, hogy pontosan mérjem az adagokat..., hát a sót azt kihagytam. :(
Majonézes vinettával ettük (padlizsán krém), amit picit sósabra csináltam, így tökéletesen kompenzálta a zsemle sajtalanságát. Mellé, finom meleg tea. A bögrét a páromtól kaptam, 3 éve karácsonyra, ez az egyik oldala...
és ez van a másik oldalán. :))
3 megjegyzés:
Köszi a receptet Gabi, nagyon szépre sikerültek a zsemléid! A só miatt egyet se búsulj, úgy sokkal egészségesebb :D És hogy én hogy szeretem a padlizsánkrémet, istenem - egy előző munkahelyemen sok erdélyi kolléga volt, sokszor hoztak otthonról, de finomakat ettünk! A kiskuktáid tündérek, a bögre pedig csoda aranyos, gondolom meghatódtál, mikor megkaptad :D
Nincs mit a receptért, nem az én érdemem!
Amilyen hideg van most kint, küldhetnék neked egy kis padlizsán krémet, tuti nem romlana meg! Bizony mi is nagyon szeressük, a mélyhűtőben, több zacskónyi van eltéve, télire. :))
A férjem nem igazán az a romantikus típús, éppen ezért hatódtam meg rendesen mikor a bögrét kaptam. :))
Ezt az oromet es mosolygos arcot ,,,,,,,,,,,,,.
igazi gyermeki , oszinte mosoly.
puszilja mama millioszor , kicsi kezeidet.
Megjegyzés küldése