Oldalak


2011. február 27., vasárnap

Ha már húsvét, hát legyen tojás! :)

Ezt a kis tulipános mintácskát, egy másik ugyancsak, Manka által bemutatott mintából „idéztem”.
Tudom, hogy Manka gondban volt azzal, hogyan is tálalja, szerkessze ezeket a mintákat, nekem ezzel kapcsolatban, egy egyszerű hasonlat jutott eszembe. Sok kisebb, nagyobb regényeket, esszéket, verseket elolvasunk, és számtalan alkalommal csak idézünk belőlük, mert csak ennyire van szükségünk, ennyivel és el tudjuk mondani azt, amit, akarunk. Ezzel nem ártunk sem a regénynek, sem a regényírónak és másnak sem (persze mindezt kulturált és jóindulatú formában cselekedve), még inkább reklámnak fognám fel, és aki nem tudja miből is idéztünk, hát elmondjuk neki
Valahogy így vagyok én ezzel a mintával, ennyi fért ki, ennyire volt szükségem. De mindenkinek megmutatom, honnan is vettem. Köszönöm Manka.



A másik kéket, azt teljesen a magam feje után varrtam. Kicsit kicsinek találtam ezért a tulipánosat picivel nagyobbra alakítottam.

4 megjegyzés:

Timike írta...

Csodálatos mind a kettő,igazán ötletes és szépek a motivumok. Nagyon szeretem a X szemes munkáidat.

Cimbilimbi írta...

Hű, Húsvét :) Még néhány kokárdát készítek március idusára, aztán én is nekilátok a húsvéti készülődésnek! Nagyon szépek, az összevarrás is tökéletes, csoda, hogy miket lehet teremteni egy kis fonállal és szeretettel :)

Unknown írta...

Nagyon jok! En is nagyon kedvelem a az ilyen "magyaros mintakat"!

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Nagyon kedves minták és az ötlet is nagyon jó!